0,00 DKK

Din kurv er tom

Fireline

Tabel  Liste 

Tabel  Liste 

Berkley Fireline - den mest venkendte fletline på markedet

Siden 1996 har amerikanske Berkley produceret Fireline, som nok er den mest velkendte superline der er på markedet. For mange er Fireline synonym med en fletline – selvom den oprindelige Fireline faktisk ikke er en fletline, men derimod en Fusionsline, hvilket betyder den er lavet af tusindvis af parallelle mikroskopisk tynde Dyneema fibre, som ved en kemisk proces er smeltet sammen til én lang line.

Med tiden er der blevet udviklet meget på Firelinen, og den er kommet i mange forskellige serier, hvor den minder mere om en traditionel fletline, med 4-12 tråde der er flettet sammen til en stærk og samlet line. Det er dog stadig Dyneema fibrene som bliver anvendt i langt de fleste typer liner.Hvad er en fletline?

Fletliner er en samlet betegnelse for liner, der består af flettede fibre, hvilket gøre linen stærkere end nylon/monofil liner og næsten uden elastisitet.

Fletliner har en større brudstyrke end en nylonline, hvilket gør, at man kan fiske med en tyndere diameter end nylon. Det giver lystfiskeren en fordel, da det gør det muligt at kaste længere.

Samtidig har flet- og superliner heller ikke samme hukommelse, som man ofte ser ved nylonliner. Hukommelse eller spolehukommelse kommer til udtryk ved at linen danner cirkelform efter spolen, og kommer til at ligne en telefonledning og det øger risikoen for at få linekludder.

Uelastisiteten i flelinen gør desuden, at man har en langt bedre føling og kontakt med sin agn og samtidig meget lettere kan mærke, hvis en fisk hugger.

Fletlinerne har mange fordele, men sætter lidt større krav til de knuder, der benyttes, da overfladen er mere glat og linen derfor ikke “låser” af sig selv på samme måde som en nylonline.

Hvorfor vælge Fireline fra Berkley?

Med Fireline har du den fordel over en almindelig monofil line at diameteren er væsentlig tyndere, samtidig med at dens brudstyrke er høj. Fordelen ved dette er at du vil kunne kaste længere, da linen nemmere glider af spolen, og der er mindre friktion i øjerne.

Derudover er fusionslinen/Firelinen en del stivere end de almindelige flettede liner, hvilket gør den nemmere at bruge, og stiller mindre krav til lineoplægget på dit fiskehjul.

Fireline er en meget alsidig line som kan bruges til de fleste typer fiskeri, både i sø, å og på kysten, og er lavet til kastefiskeri. Da Fireline ikke er elastisk får du en mere direkte kontakt til dit endegrej, sammenlignet med en nylonline, som ofte kan give sig 5-10%. Her skal man dog også være opmærksom, når fisken hugger, og du skal give tilslag. Hvis du gør det for voldsomt, har Fireline ikke den samme tolerance som en nylonline, og du risikerer ganske enkelt at hive blinket eller agnen ud af munden på fisken.

1