0,00 DKK

Din kurv er tom

Hornfisk - Fiskegrej til hornfiskeri

Tabel  Liste 

Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Tabel  Liste 

Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Hornfiskeri

Hornfiskefiskeri er noget, hvor alle kan være med. Hornfisken kommer hvert år i slut april/start maj, og er en oplagt måde at tage hele familien med på fisketur. De kommer som regel i store mængder og derfor er de forholdsvis nemme at fange. De fleste hornfisk ligger i 300-700gr i størrelserne, men der er selvfølgelig også større fisk. Hvis man fanger en hornfisk på kiloet, så er det en rigtig stor fisk. De elsker det lave vand som bliver hurtigt opvarmet og derfor er der rigtigt mange fødeemner der.

De svømmer som regel rundt i store stimer og derfor kan man sagtens stå og fange mange i flere på hinanden følgende kast. Så derfor er hornfisken en yndet fiskemulighed for alle og især børnene, hvis du gerne vil have dem til at fange interessen for at fiske. Hornfisken er også god at spise og det gør jo bare det hele endnu bedre. Hornfisken har grønne ben, så det er nemt at tygge uden om benene eller at fjerne dem.

Vælg det rette fiskegrej til Hornfisk?

Spinnestænger i 8-10’ og med typisk kastevægt på ca. 10-30gr. Du kan også sagtens bruge lettere grej, da det så vil give en mere hektisk fight, som jo også kan være sjovt. Hjulet skal være str. 2500-3000, da det er rigeligt. Herpå skal der være noget 0,25-0,30mm nylonline eller noget 0,15mm fletline, alt efter hvilken type fiskeline man er til.

Blink til hornfiskeri

Blinkene skal generelt være lange slanke blink, som ligner tobiser. Gode blink er dem hvor der er noget skinnende tape på, så det rigtigt glimter i solens stråler, som inspirerer dem til at hugge. Husk også en tang/peang, da vil gøre det nemmere at få krogen ud af næbbet på hornfisken. En galge kan også være en godt ting, da du som regel vil fange flere fisk og galgen er nem at slæbe fiskene rundt på. Solbriller er også en god ting, så du kan spotte fiskene under vandet, så du nemmere kan kaste efter dem, hvor de nu end er.

Det meste fiskegrej kan bruges til hornfiskeri

Generelt kan man sige at hornfisken ikke er specielt kræsen, så næsten alt grej kan bruges. Vi har dog samlet noget af det mest brugte grej i denne kategori, som vi så håber, kan hjælpe dig til at få succes med hornfisken. Er du i tvivl om noget, så tøv ikke med at kontakte os, da vi så vil guide igennem.
Så fat grejet og kom ud og fisk efter hornfisken, som er en rigtig sjov fisk og fange og der er som regel mange af dem

Læs meget mere om Hornfisk i vores blogindlæg her. Få mere viden om hvor, hvornår og hvordan man fanger hornfisk samt se videoguides om hornfiskeri og hornfisk generelt.

5

Husk at vi har lukket Mandag d. 20/5 grundet Pinsen. Vi er tilbage tirsdag 21/5 kl. 9. Webshoppen har selvfølgelig stadig åbent døgnet rundt og ordrer bliver afsendt 21/5 :-)